Reiki, Access Bars, Yin Yoga


Naast mijn werk als Intuïtief Fotograaf, geef ik ook een Energetisch Healings en ben ik Yin yoga docent. Je kunt bij mij terecht voor Reiki Healing, Access Bars, Energetisch Facelift, Body processen. Ik ben ook Reiki Master en Access Bars Facilitator dat betekent dat ik je kan inwijden in Reiki 1 en Reiki 2. Je kunt bij mij ook Access Bars kan leren. sinds een paar jaar ben ik Acces Bars facilitator.

Reiki


Reiki is een healing methode die ontwikkeld is om ons in direct contact te brengen met de universele levensenergie. Die gebruikt wordt voor stressvermindering en ontspanning en ook genezing bevordert. Het wordt toegediend door "handoplegging" en is gebaseerd op het idee dat een ongeziene, universele levensenergie door ons heen stroomt. 

We zijn allemaal verbonden met deze universele levensenergie en worden geboren met het instinct en de wijsheid om te helen. Onze voorouders genazen door gebruik te maken van hun eigen innerlijke wijsheid. Helaas, terwijl de mensheid is geëvolueerd, is dit natuurlijke instinct en deze genezende kennis verloren gegaan.


Het woord Reiki is een Japans woord en wordt uitgesproken als Ray-Key. 

REI = Universeel, 

KI = Levensenergie.

Het is de essentie van de ziel. Reiki is "spiritueel geleide levensenergie" die kan worden geactiveerd met als doel genezing. Ki is ook bekend als Chi bij de Chinezen, Prana door sommige Aziatische culturen.

Wanneer iemands levensenergie laag is, is de persoon vatbaarder om ziek te worden of stress en emotionele onrust te voelen en wanneer iemands levensenergie hoog is, voelt de persoon zich gelukkiger en gezonder.


Het mooie van deze universele levensenergie is dat het er altijd is. Zuiver en puur en of je het nu wel of niet ‘gelooft’: het is er en het verbindt alles in en om je heen met elkaar. Om gezond en gelukkig te kunnen zijn, is een lichaam dat in balans is nodig. Die balans ontstaat als de energie vrijelijk kan stromen. Wanneer er blokkades in een systeem (zoals een menselijk lichaam) zijn, dan kunnen die de doorstroming van de energie laten stagneren. Hierdoor raakt het lichaam uit balans en kunnen er allerlei klachten optreden. Van een zeurende hoofdpijn tot mentale problemen; hoe groter de blokkade, hoe ernstiger de klacht. Hierbij kan Reiki met haar zuivere energie ondersteunen en bijdragen aan het oplossen van die blokkades. Op weg naar een lichaam dat in balans is en daarmee naar fysieke, emotionele en mentale gezondheid.


En nu denk je misschien dat het erg zweverig is, maar niets is minder waar. Reiki, gebruikmakend van de universele levensenergie, is juist een hele praktische manier om je welzijn en dat van anderen te stimuleren. Reiki helpt namelijk om het zelfhelend vermogen te activeren; daar hoef je dus eigenlijk niets voor te doen. Door het activeren van dit zelfhelend vermogen, waar ieder lichaam van nature over beschikt, worden klachten als pijn en stress bij de oorzaak aangepakt. Vergeet daarbij niet dat Reiki geen vervanger is van onze geneeskunde, maar hier aanvullend bij kan worden ingezet.


Hoe werkt het? 

Reiki werkt heel eenvoudig. Door de handen op bepaalde plekken op het lichaam te plaatsen, wordt de Reiki-energie door het lichaam geleid. En het mooie van Reiki is, dat je het heel goed zelf kunt doen. Misschien dat je je er niet bewust van bent, maar je hebt in je leven waarschijnlijk wel vaker je handen op pijnlijke plekken gelegd. Ga eens terug naar zo’n

moment; realiseer je je, dat je door het leggen van je hand op een zere plek, het zelfhelend vermogen activeert? Je voelde ongetwijfeld dat het troost en verlichting bracht, door je hand op de zere plek te leggen. 


Jij kunt het ook .

Reiki is een methode die iedereen kan. Ieder mens is in staat om met handopleggingen het zelfhelend vermogen te activeren. Hoe meer je je energiekanalen hiervoor openzet, hoe sterker de energie wordt die je doorgeeft. Dat openzetten van je energiekanaal is iets wat je door een trainer kunt laten doen. Wanneer je een Reiki-cursus volgt onder begeleiding van een Reiki trainer, dan wordt je energiekanaal door deze trainer voor je geopend. En zo’n Reiki cursus is niet alleen heel erg leuk en leerzaam om te doen, je hebt er ook echt wat aan omdat je allerlei methodes en technieken leert om jezelf én anderen te ondersteunen. 


De vijf Reiki principes :

Om Reiki in je leven toe te passen zonder dat je direct een cursus gaat volgen, kun je beginnen met de vijf Reiki principes. Deze hangen sterk samen met intenties, voornemens om je dag een positieve draai te geven. Zorg bij het uitspreken van deze vijf principes dat je in een positieve flow zit. Intenties en ook de Reiki principes werken alleen als je er zelf achter staat. Een positieve flow krijg je door al je gedachten los te laten en je te focussen op wat je écht wilt, vanuit je hart. 


Dagelijks de vijf Reiki principes inzetten helpt je echt om positieve energie te krijgen: 

  • Vandaag maak ik mij niet boos en erger ik me niet 
  • Vandaag maak ik me geen zorgen 
  • Ik ben dankbaar voor alles wat vandaag op mijn pad komt 
  • Bij alles wat ik vandaag doe, ben ik toegewijd 
  • Ik ben liefdevol en vriendelijk tegen alles en iedereen 

Door Reiki toe te passen bij jezelf en bij anderen, kun je om te beginnen verlichting en ontspanning bewerkstelligen. Een Reiki-behandeling kan daardoor echt een cadeautje voor jezelf zijn.


Tarief :

Reiki healing sessie : 60 minuten is 65 ,-

Reiki 1 cursus : hele dag is 166,- ( inclusief inwijding, manual en certificaat)

Reiki 2 cursus : hele dag is 188,- ( inclusief inwijding, manual, leren van de reiki symbolen en certificaat)

Prive Reiki cursus : hele dag is 288,- ( inclusief inwijding, manual, reiki healing, en certificaat)Access Bars


Create Less stress and more ease in your life


We pikken vaak veel meer op van andere mensen dan we denken. Je hoeft maar een ruimte in te lopen en je pikt het al op.

Een emotie, gedachte of een gevoel en het bijzondere hiervan is dat we dit vaak ook overnemen van de ander. En voordat je het weet voelt je jezelf ineens moe, uitgeblust, geïrriteerd of verdrietig.

Ik merkte dat ik steeds meer de behoefte had om mij af te schermen of terug te trekken. Wat als dit niet nodig is én er andere mogelijkheden zijn?

Access Bars zijn 32 drukpunten op je hoofd die voor meer rust, ruimte en ontspanning zorgen door ze heel licht aan te raken in een sessie van ongeveer 60 - 75 minuten.

Ons lichaam is eigenlijk een soort schotelantenne. We zijn in staat om alles om ons heen op te vangen. Of het nu een bepaalde stemming, emotie, gevoel of een gedachte is. Ons lichaam neemt het waar en slaat het op. Dit zorgt er nog wel eens voor dat we het gevoel hebben overprikkeld te zijn.

Door het aanraken van de 32 drukpunten kun je alle gedachten, gevoelens en emoties van anderen loslaten, zodat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam weer in balans komt.


Wat we veel terug horen na een Bars Sessie is dat mensen;

• meer rust, ruimte en ontspanning ervaren,

• het minder druk is in hun hoofd,

• minder stress ervaren,

• sombere gedachten verdwijnen,

• meer energie hebben,

• letterlijk beter in hun vel zitten!


Benieuwd wat de Access Bars voor jou kan betekenen? Ervaar een Access Bars Sessie óf geef je op voor de 1-daagse Access Bars Class, waarin we je alles leren over de werking van de Bars.

Op internet kun je ook veel informatie vinden over de effecten van een Bars-sessie en over de ervaringen van mensen wereldwijd.


Access Bars® bij kinderen


Ook kinderen kunnen baat hebben bij een Bars-sessie. Ze zijn na een behandeling bijvoorbeeld rustiger, slapen beter, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen. Kinderen kunnen zittend voor de televisie of computer behandeld worden


Tarief:

Access bars sessie : 60 minuten 65,-

Access Bars class : hele dag 380 ,- ( inclusief twee bars sessies geven en 2 bars sessies ontvangen, manual en certificaat)

Access Bars op herhaling: 190,-

16- en 17-jarigen: € 190,-.

15 of jonger: Gratis. Mits ze worden begeleid door een betalende volwassene.